Ekolojik Araştırmalar Derneği (EKAD), Antalya Belek bölgesindeki deniz kaplumbağaları faaliyeti için gönüllüler arıyor. EKAD, resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak katılam şartlarını yazdı.EKAD, minimum 1 ay süreli çalışacak olan gönüllüler arıyor. Bu kapsamda doğa severler için uluslararası gönüllülerle çalışma fırsatı bulunuyor. Ekibe katılarak deniz kaplumbağalarını yuvalarına ulaştırmaya yardımcı olacak gönüllüler için EKAD, konaklama, yemek, arazi ulaşımı gibi imkanları çok düşük bir ücret karşılığında sağlıyor.
Proje çerçevesinde deniz kaplumbağası popülasyonlarının izlenmesi; yuva, yumurta ve yavruları tehdit eden olumsuz koşulların saptanarak en aza indirilmesi; yerel halk ve turistlerin bilgilendirilmesi; koruma çalışmaları konusunda bir farkındalık yaratılması ve koruma çalışmalarına katılımcılığın teşvik edilmesi gibi başlıca faaliyetler bulunuyor.
Gönüllü olabilmek için, 18 yaşından büyük olmak, bir sağlık sigortasına sahip olmak (devlet, özel ya da seyahat), etkin iletişim kurabilecek derecede İngilizce bilmek gerekiyor. İngilizcenin yanı sıra Rusça, Fransızca ve Almanca da tercih sebebi olabiliyor. Deneyim aranmayan projeye katılım ücreti, yurtdışından katılım için 300 EURO, Türkiye'den katılım için ise 100 TL şeklinde. Ücret karşılığında dernek, konaklama, yemek, eğitimler, arazi ekipmanı, arazi ulaşımı, kamp olanaklarını gibi birçok ihtiyacı sağlayacak.
Gönüllü çalışmak isteyenler için en az 1 ay, staj olarak projeye katılanlar için ise en az 2 ay süreli katılım ön şartı bulunuyor.
https://www.instagram.com/p/BwkFpdkgBya/
EKAD ne yapar?
EKAD, 2003 yılında kuruldu. Derneğin kurucularının büyük çoğunluğu biyoçeşitlilik ve doğa koruma üzerine çalışmalar yapan akademisyenlerdir. EKAD, hem ilgili bakanlıklar, belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve özel işletmeler ile işbirliği yaparak, hem de yurtiçi ve yurtdışından ekibe dahil olan gönüllülerin desteğiyle etkinliklerini sürdürmektedir.EKAD, misyonu olarak ekolojik bilinci anlatmak, öğretmek ve yaygın hale getirmeyi gösteriyor. Dernek, doğanın bileşenlerinin neden korunması gerektiği ve koruma çalışmalarının bilimsel olarak ne şekilde yürütülebileceği konusunda bir örnek teşkil ediyor. Ekip, şimdilik nesli tükenme tehlikesi altında bulunan deniz kaplumbağalarını ele alıyor.https://www.youtube.com/watch?v=MHC_s6EgWKQKaynak; EKAD